En del av er som läser min blogg kanske undrar hur jag orkar blogga och varför jag lägger ner energi på det nu när jag har utmattningssyndrom, är trött och sjukskriven? 

Mitt svar på den frågan är att jag helt enkelt mår bra av det. Det är en ventil för mig och ett sätt att bearbeta mitt mående och genom att få ner det i skrift så ser jag allt tydligare. Jag kan se olika mönster, både bra och mindre bra, och jag ser och kan följa min egen resa på ett tydligare sätt. Min resa mot att ta kontrollen över mitt liv. En resa mot att skapa balans och leva det liv jag vill. Där ingår byggstenar som mindre stress, bra kost (men inte till någon överdrift), träning, bra sömn, orka jobba, orka ta hand om hushållssysslor, orka träffa familj och vänner samt att orka ägna mig åt något fritidsintresse. Det kan nog låta som rätt enkla och självklara saker för en del. Men det här är saker som jag inte alls har fått ihop på många år. Dock ser jag ljuset nu och tar små, små kliv framåt mot rätt destination nu när jag får proffesionell hjälp genom läkare och samtal med psykolog. Men det är också en resa mot ett bättre självförtroende och att acceptera mig själv som den jag är samt att acceptera mina funktionsnedsättningar. 

För att komma längre fram på den här resan så är bloggen en bra hjälp för mig. Här ser jag allt konkret och jag kan prata och skriva av mig. Ja, jag säger prata för numer pratar jag för det mesta in bloggen via min telefon. Det gör såklart att varje inlägg går så mycket fortare att få till och jag behöver inte alls anstränga synen lika mycket som när jag skriver ett inlägg. Jag pratar och telefonen skriver, jag läser igenom inlägget och jag korrigerar texten.  Genom det här får jag både höra mig själv säga mina tankar högt och även läsa dem i skrift. Det är bra terapi för mig. Jag får tänka efter och ibland förstår jag saker som jag inte riktigt har förstått samtidigt som jag formulerar ett inlägg 😃

Hoppas att ni får en härlig dag❣️ ☀️🌸 Stor kraaam🤗

/lillan84